Co jeśli powiem Wam, że dyniowe cynamonki z kremem to najlepszy wypiek tej jesieni? Klasyczne cinnamon rolls to wypiek z którym jestem kojarzona wśród bliskich...

Torcik Pavlova w jesiennym wydaniu. Beza zagościła w moim domu lata temu i był to jeden z pierwszych przepisów jakie nagrałam na mój kanał na...

Cieniutkie naleśniki z jagodami, które ostatnio mogłabym jeść codziennie… Chrupiące na brzegach, delikatne i sprężyste w środku. Skrywają klasyczne, twarogowe nadzienie, przełamane świeżymi, sezonowymi jagodami....

Kluseczki leniwe to smak mojego dzieciństwa. Budzą we mnie ogrom wspomnień, przenoszą kilka lat wstecz, kiedy jako mała dziewczynka jadłam je z siostrą przy stole...

Wyjątkowa odsłona wilgotnej, ultra pomarańczowej babki wielkanocnej – w formie babeczek z kremem na bazie białej czekolady. Są dla mnie definicją wiosennej uczty, mam nadzieję,...

Kultowy mus czekoladowy, który ostatnio spróbowałam będąc w Paryżu i wiedziałam, że muszę odtworzyć go w domu, aby poczuć ten smak jeszcze raz. Jego tradycyjną...

Już niebawem Dzień Kobiet, przepis na waniliową Panna Cotta z kruszonką i truskawkami na pewno sprawi uśmiech na twarzy Mamie, siostrze bądź przyjaciółce..Kremowy deser przełamany...

Idealny torcik na Walentynki nie ist… Oto Victoria Sponge Cake w mojej wersji – z kremem z dodatkiem białej czekolady oraz domową frużeliną z truskawek....

Deserki na bazie puddingu chia z domową, aromatyczną granolą to mój pomysł na dobre rozpoczęcie dnia! Od momentu gdy zrobiłam tę granole po raz pierwszy...

KOREAŃSKIE TOSTY w ostatnim czasie zyskały coraz więcej fanów. To mięciutka, maślana, lekko słodka brioszka, która kryje w sobie kremową jajecznicę tworząc prawdziwe comfort food....

O MNIE

Amelia Zalewska

Mam nadzieję, że zainspiruję Cię do odkrycia piękna i pasji do gotowania.

KUP EBOOK
Najnowsze posty