- Amelia Zalewska
- 2024-03-12
Dziś przenosimy się na chwilę do Rzymu…oto przepis na tradycyjną, włoską carbonarę, którą zrobicie sami w domu.Do jej zrobienia użyłam dobrej jakości składników, aby jeszcze...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-12
Polska jesień obfituje w pyszne, świeże jabłka, które warto wprowadzić do codziennych posiłków, bo teraz o tej porze roku smakują najlepiej! Racuchy z jabłkami (około...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-12
Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na pyszne, chrupiące z zewnątrz gofry, które dosłownie rozpływają się w ustach! To idealne rozwiązanie na leniwe weekendowe...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-10
Pieczone brzoskwinie z chrupiącą kruszonką podane z lodami, to deser, który musisz zrobić! Potrzebujesz zaledwie kilku składników, a całość idealnie się komponuje. Składniki: 2 brzoskwinie...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-10
Dziś przepis na niesamowicie puszysty, delikatny omlet biszkoptowy, w sezonowej osłonie a’la jagodzianka. Lipiec to zdecydowanie miesiąc jagód, także cieszmy się ich smakiem i wykorzystujmy...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-10
Gdy rozpoczyna się sezon na truskawki, a ta wersja tiramisu to prawdziwa uczta dla mojego podniebienia, zróbcie, a nie pożałujecie. Składniki: 4 żółtka 500g mascarpone...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-10
Oto idealne tosty francuskie, które skradną Wasze serce! Ostrzegam, bo są tak uzależniająco pyszne… Podajcie je z serkiem waniliowym i miodem, a dla przełamania słodkości...
- Amelia Zalewska
- 2024-03-10
Składniki: białka jaj + 2 żółtka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny...